Esthetische tandheelkunde

Wij maken graag werk van jouw gebit. Mooie en gezonde tanden zijn bovendien ook bepalend voor je uitstraling.

Esthetische tandheelkunde

Wij maken graag werk van jouw gebit. Mooie en gezonde tanden zijn bovendien ook bepalend voor je uitstraling.

Esthetische tandheelkunde

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren?

Dat noemen we esthetische tandheelkunde. Welke technieken hiervoor het meest geschikt zijn, is afhankelijk van meerdere factoren zoals de conditie van elke tand of kies afzonderlijk.

Zo kan voor de ene tand een witte vulling een mooie oplossing zijn, terwijl een andere tand beter af is met een facing of een kroon. Voorwaarde voor het verfraaien van gebitselementen, zijn gezond tandvlees, onderliggend bot en een goede mondhygiëne.

Lees hier meer tips over mondgezondheid 

Esthetische behandelingen

Facings

Facings zijn dunne schildjes gemaakt van composiet of porselein die bovenop uw tanden worden geplakt. Het is een mooie en eenvoudige oplossing om scheve of verkleurde tanden mee te maskeren of afgebroken hoekjes en kleine spleetjes tussen de tanden onzichtbaar te maken.

Tanden bleken

Er zijn weinig cosmetische behandelingen die zo snel zo’n fris resultaat geven als het bleken van uw tanden. Bleken in de tandartspraktijk gebeurt vaak bij lokale verkleuringen. De tandarts gebruikt vaak een bleeklamp of soms een laser, waardoor het bleekproces sneller gaat. Het voordeel van deze techniek is de snelheid waarmee het gaat. Onze behandeling pakt  ook verkleuringen van koffie & thee, rode wijn, tabak en antibiotica aan en is veilig bewezen.

Amalgaamvullingen

Vaak zijn oude vullingen in tanden en kiezen gemaakt van metaalhoudend materiaal (amalgaam). Omdat deze (donker)grijs van kleur zijn, vallen ze uit de toon bij de rest van uw gebit. In onze praktijk kunt u amalgaamvullingen laten vervangen door witte vullingen van composiet of porselein.

Inschrijven als nieuwe patiënt doet u hier!

Ons team van ervaren tandartsen en mondhygiënisten staan klaar om u te helpen. 

Bij elke behandeling nemen we de tijd en hebben we persoonlijke aandacht voor u. We vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt.

Zo zorgen we dat u met een stralende glimlach naar buiten loopt.

Nieuwe patiënten zijn welkom