Tarieven 2021

Tarieven bij uw tandarts in 2021

Vanaf 1 januari 2021 gelden er nieuwe tarieven.Deze kunt u hier downloaden.[button target=”_new” style=”” class=”” link=”https://tandartsnoorderboog.nl/wp-content/uploads/2021/01/Tarieven_2021.pdf”]tarieven 2021[/button]

Toelichting op de tarievenlijst

De overheid (Nederlandse Zorgautoriteit) heeft een lijst met behandelingen opgesteld. Deze lijst is voor elke tandarts hetzelfde. Wij hebben op basis van deze lijst bepaald welke behandelingen wij in onze praktijk kunnen uitvoeren en tegen welk tarief.

Prijsopgave vanaf € 150

Wanneer u een grotere tandheelkundige ingreep nodig heeft die meer dan € 150,- kost, krijgt u vooraf een prijsopgave. Op deze manier weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Fa Med

Het versturen van de rekeningen en de administratieve verwerking van betalingen hebben wij uitbesteed aan Fa-med,. Dit is een organisatie die gespecialiseerd is in financiële transacties in de medische sector.
U ontvangt dus een rekening met Fa Med als afzender. Mocht er iets niet duidelijk zijn aan de rekening dan kunt het beste eerst contact met Fa Med opnemen. Zie voor contactgegevens: www.famed.nl.

De rekening

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen ofwel prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. U kunt deze ook terugvinden op onze tarievenlijst. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld die kan verschillen per tandartsenpraktijk. Wilt u meer weten over onze tarieven klik dan hier.

Verzekeringen

U kunt zich bij vele verzekeraars voor tandheelkundige zorg verzekeren. Verzekeraars werken ook met de prestaties en bijbehorende codes zodat u makkelijk kunt zien wat u eventueel vergoed krijgt.

Allereerst is de vergoeding afhankelijk van uw verzekeraar en wat voor soort aanvullende verzekering u heeft afgesloten.

De verzekeraars bepalen in hun (aanvullende) verzekering welke vergoedingen er zijn voor de tandheelkundige behandelingen. Een aantal verzekeraars vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag. Andere verzekeraars hanteren een maximale vergoeding per behandeling. Dat kan betekenen dat wanneer een behandeling hoger uitkomt dan de maximale vergoeding, u als patiënt het verschil moet bijbetalen. Kijk dus goed naar de vergoeding voor tandheelkundige zorg in uw verzekeringsvoorwaarden. Informatie over aanvullende verzekeringen vindt u op www.allesoverhetgebit.nl/polisvergelijker.

Vragen?

Mocht u verder nog vragen hebben over de vrije tarieven bij tandartsen dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze praktijk.

* Materiaal- en/of techniekkosten worden aanvullend in rekening gebracht.

Deze tarieven gelden voor iedereen. De nota wordt via Fa-med verstuurd.